The Last Outpost

<

A vSlider Image

>

<

A vSlider Image

>

<

A vSlider Image

>

<

A vSlider Image

>

<

A vSlider Image

>

<

A vSlider Image

>

<

A vSlider Image

>

Latest Announcements

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Pages: [1] 2

Author Topic: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]  (Read 1844 times)

22123magic

  • Recruit (R)
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 10
    • View Profile
Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« on: July 26, 2016, 07:23:25 pm »

Hi there,


I have been using RPG-X without any problems for a few years now. However, I just went to start it up today and ran into an issue. I have patched the program with the latest update.[/size]






When I go to create a server, on the loading screen, it reads "Awaiting Connection" for several seconds, before depositing me back on the main menu. I checked the console, and it says that there is a Client/Server version mismatch (2.1 and 2.3.4b) ? I find this very strange, considering I am connecting to my own server. O_o


Anyway, I tried reinstalling twice, and the same problem occurs no matter which map I try to load. However, I am able to connect to and join the TLO server just fine. Very strange. Also, an older Standard edition copy I have remains unaffected.


It should also be noted that I was not having any problems with the 2.3.4b patch before.






If anybody can help me, it would be greatly appreciated! Thanks in advance! :D
Logged

Jack Telford

  • Officer (G)
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 205
  • Where am I?
    • View Profile
Re: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« Reply #1 on: July 27, 2016, 09:19:24 am »

Hi 22123magic.  A client server mismatch normally means that you and the server have a mismatched version of RPGX and then you'd want to update both. I am assuming your trying to connect locally / create a server which is a strange error to get for local. Did you update an install or is this a fresh clean install?
« Last Edit: July 27, 2016, 09:22:04 am by Jack Telford »
Logged


Email: rpgx-cmty-ldr@last-outpost.net

Serris

  • Elder Statesperson
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1183
    • View Profile
Re: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« Reply #2 on: July 27, 2016, 10:04:10 am »

Are you using the desktop shortcut generated by the installer to launch the game? Launching it through the .exe directly misses some key launch parameters that cause the RPG-X mode to load improperly. If you're not, you'll want to create one, then right-click it and go to Properties. Look for the target line, and add the bolded elements after the quotes:

"Drive:\Program Files\The Last Outpost RPG-X Ultimate Edition\rpgxEF.exe" +set fs_game RPG-X2 +set vm_game 0 +set vm_cgame 0 +set vm_ui 0

Apply this, then use this shortcut to launch the game.
Logged

22123magic

  • Recruit (R)
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« Reply #3 on: July 27, 2016, 10:44:52 am »

Hi 22123magic.  A client server mismatch normally means that you and the server have a mismatched version of RPGX and then you'd want to update both. I am assuming your trying to connect locally / create a server which is a strange error to get for local. Did you update an install or is this a fresh clean install?


Hey there, thanks for the response.  :)


[I am still having the problem using a fresh install of the latest Ultimate Edition, yes.]
EDIT: I just installed a fresh copy of the Ultimate Edition, without updates, and it will not launch. As for my updated copy, it launches from the new 2.3.4 exe, but I get the main menu mismatch crash described above. The only version I have that is working on a local server is my old 2.1 Standard Edition copy.

I agree, it's very strange that this error would occur for a local server, but not the TLO server.
« Last Edit: July 27, 2016, 11:01:58 am by 22123magic »
Logged

22123magic

  • Recruit (R)
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« Reply #4 on: July 27, 2016, 10:47:32 am »

Are you using the desktop shortcut generated by the installer to launch the game? Launching it through the .exe directly misses some key launch parameters that cause the RPG-X mode to load improperly. If you're not, you'll want to create one, then right-click it and go to Properties. Look for the target line, and add the bolded elements after the quotes:

"Drive:\Program Files\The Last Outpost RPG-X Ultimate Edition\rpgxEF.exe" +set fs_game RPG-X2 +set vm_game 0 +set vm_cgame 0 +set vm_ui 0

Apply this, then use this shortcut to launch the game.




Are the launch parameters still necessary when launching from the updated "rpgxEF.x86.exe" from the 2.3.4b patch?
Logged

22123magic

  • Recruit (R)
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« Reply #5 on: July 27, 2016, 11:03:03 am »

I am going to grab a fresh copy of the standard edition, just to see if that works. Past that, I'm out of ideas. I'll update here on how it goes.
Logged

22123magic

  • Recruit (R)
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« Reply #6 on: July 27, 2016, 12:28:42 pm »

Okay, so I just did a fresh install of the newest standard edition, and it loads up just fine.


So, to sum everything up:


Standard 2.1 - WORKING
Standard 2.3 - WORKING
Ultimate 2.3 - won't start
Ultimate 2.3.4b (Patched) STARTS, but crashes to main menu on map load, with version mismatch error.






This is very strange indeed. Okay, so here's an idea: since the standard editions seem okay, is it possible to copy in all the models, maps & goodies from the Ultimate into there?


Any other ideas are welcome. Thanks, again.  :)
Logged

Jack Telford

  • Officer (G)
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 205
  • Where am I?
    • View Profile
Re: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« Reply #7 on: July 27, 2016, 12:52:51 pm »

It should be possible just make sure they are in the correct folder. Have you tried seeing if it is an issue with the map and not the game? Also as Serris said are you launching it via the shortcut? Also the beta I have had issues in the past as well so I would use the latest version from the Downloads page. So go ahead and try copying everything I guess unless anyone else have any other suggestions and let us know how it goes.
Logged


Email: rpgx-cmty-ldr@last-outpost.net

22123magic

  • Recruit (R)
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« Reply #8 on: July 27, 2016, 02:22:57 pm »

It should be possible just make sure they are in the correct folder. Have you tried seeing if it is an issue with the map and not the game? Also as Serris said are you launching it via the shortcut? Also the beta I have had issues in the past as well so I would use the latest version from the Downloads page. So go ahead and try copying everything I guess unless anyone else have any other suggestions and let us know how it goes.


I tried copying everything from my Ultimate BaseEF folder to the Standard BaseEF folder, but no dice. :( The program wouldn't launch.


I can confirm I am using the appropriate launch parameters in the shortcut, so I don't think that's it.


How would I go about checking if it's an issue with the maps? If it is, it seems to be affecting all of them, not just an isolated one or two.


What confuses me the most is that the problem persists with a fresh installation. I don't know what I might have done that would linger like that.
Logged

Jack Telford

  • Officer (G)
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 205
  • Where am I?
    • View Profile
Re: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« Reply #9 on: July 27, 2016, 03:33:07 pm »

If you copied everything from your folder could it be that there is an old or outdated config file or other file that is not compatible with the newer version? And also if it is a map issue it would only be isolated to one map or two so I believe thats not it.
Logged


Email: rpgx-cmty-ldr@last-outpost.net

Telex Ferra

  • Elder Statesperson
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 3835
    • View Profile
Re: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« Reply #10 on: July 27, 2016, 07:43:06 pm »

This is a bug in RPG-X that *might* have been fixed in the 2.4 beta.
Logged




Jack Telford

  • Officer (G)
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 205
  • Where am I?
    • View Profile
Re: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« Reply #11 on: July 27, 2016, 09:06:50 pm »

This is a bug in RPG-X that *might* have been fixed in the 2.4 beta.
The beta still doesn't work for me
Logged


Email: rpgx-cmty-ldr@last-outpost.net

Telex Ferra

  • Elder Statesperson
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 3835
    • View Profile
Re: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« Reply #12 on: July 27, 2016, 10:37:47 pm »

This is a bug in RPG-X that *might* have been fixed in the 2.4 beta.
The beta still doesn't work for me

Doesn't work at all, or this issue isn't fixed?
Logged




Jack Telford

  • Officer (G)
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 205
  • Where am I?
    • View Profile
Re: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« Reply #13 on: July 28, 2016, 09:22:01 am »

This is a bug in RPG-X that *might* have been fixed in the 2.4 beta.
The beta still doesn't work for me

Doesn't work at all, or this issue isn't fixed?
The Issue that I was having still isn't fixed to where I can't load any maps in the beta.
Logged


Email: rpgx-cmty-ldr@last-outpost.net

22123magic

  • Recruit (R)
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Crash to Main Menu on Map Load - RPG-X-UE [RESOLVED]
« Reply #14 on: July 28, 2016, 10:32:16 am »

Well, I've been meaning to do a fresh windows install anyway, so whatever I did to mess it up will probably be fixed by that.


I appreciate the suggestions, though!
Logged
Pages: [1] 2